HONDA VFR 1200…SIAP TANTANG BUSA DAN ZX-14R!!!2010 spec,,

Ya menarik buat gw menyandingkan ketiga ultimate bike ini, seperti yang kita ketahui Kawasaki Ninja ZX-14R dan Suzuki GSX-r 1300 atau yang lebih dikenal sebagai Hayabusa yang telah berseteru di beberapa tahun terakhir ini Hayabusa masih memegang gelar yang tercepat kecepatannya sebagai motor yang diproduksi massal,yang menarik honda yang mengeluarkan honda vfr 1200  seolah ingin kembali merebut singgasana sebagai yang tercepat setelah era CBR 1100XX/Super Blackbird yang menghantam Ninja ZX-11R sebagai yang tercepat bisa jadi honda juga ingin menunjukkan bahwa bukan hanya varian CBR saja lah yang mereka miliki sebagai superbike,agar kita juga tahu selain VTR lalu CBR kemudian VFR….berikut spesifikasi ketiganya :

KAWASAKI NINJA ZX-14R


Spec 2010 :

Engine Type Four-stroke, liquid-cooled, DOHC, four valve per cylinder, inline-four
Displacement 1352 cc
Bore x Stroke 84.0 x 61.0 mm
Compression Ratio 12.0:1
Fuel Injection DFI with Mikuni 44mm Mikuni Throttle Bodies
Ignition TCBI with Digital Advance
Transmission 6-Speed
Final Drive X-Ring Chain
Rake/Trail 23 degrees / 3.7 in.
Front Tire Size 120/70 ZR17
Rear Tire Size 190/50 ZR17
Wheelbase 57.5 in.
Overall Height 46.1 in.
Overall Length 85.4 in.
Overall Width 29.9 in.
Front Suspension / wheel travel 43mm inverted cartridge fork with adjustable preload, stepless rebound and compression damping adjustments / 4.6 in.
Rear Suspension / wheel travel Bottom-Link Uni-Trak® and gas-charged shock with adjustable preload, stepless rebound and compression damping adjustments, adjustable ride height / 4.8 in.
Front Brake Type Dual semi-floating 310 mm petal discs with dual radial-mounted four-piston calipers
Rear Brake Type Single 250mm petal disc with twin-piston caliper
Fuel Tank Capacity 5.8 gal.
Seat Height 31.5 in.
Curb Weight 566.7 lbs.
Colors Candy Persimmon Red, Metallic Titanium/Metallic Spark Black
Warranty 12 months
Good Times™ Protection Plan 12, 24, 36 or 48 months
* Specifications subject to change

gambar>>>bikewalls.com

spec>>>www.kawasakimotorcycle.org/ninjazx-14.php

SUZUKI GSX-R 1300/HAYABUSA

Spec 2010 :

Chassis:
Brakes Front Disc brake, twin
Brakes Rear Disc brake
Colour Blue, Black
Curb Weight 260kg (573 lbs)
Dry Weight 220 kg (485 lbs)
Final Drive RK GB50GSV Z4, 114 links
Fuel Tank Capacity 21 L (5.5/4.6 US/Imp gal)
Ground Clearance 120 mm (4.7 in)
Overall Length 2190 mm (86.2 in)
Overall Width 735 mm (28.9 in)
Seat Height 805 mm (31.7 in)
Suspension Front Inverted telescopic, coil spring, oil damped
Suspension Rear Link type, coil spring, oil damped
Tires Front 120/70ZR17M/C (58W), tubeless
Tires Rear 190/50ZR17M/C (73W), tubeless
Transmission 6-speed constant mesh
Wheelbase 1480 mm (58.3 in)

Engine:
Bore Stroke 81.0 x 65.0mm
Compression Ratio 12.5 : 1
Engine 4-stroke, liquid-cooled, DOHC
Fuel System Fuel injection system
Ignition Electronic ignition (Transistorized)
Lubrication Wet sump
Starter Electric
Key Features
-S-DMS (Suzuki Drive Mode Selector) allows the rider to choose from three different engine settings depending on riding conditions or rider preferences
-340cc – 1340cc, DOHC liquid-cooled engine with 16-valves, Twin Swirl Combustion Chambers provides 11% higher performance and smoother operation
-Instrument cluster features four analog meters for speedometer, tachometer, fuel gauge and water temperature with a S-DMS mode indicator, gear position indicator and adjustable engine rpm indicator
-Front ForksFront Forks – Fully adjustable inverted front fork featuring DLC coated inner tubes for minimal friction resistance and outstanding suspension performance over a variety of riding conditions
-Suzuki SDTV fuel injection system with dual injectors per cylinder and ram air intake with large volume airbox
-Radial-mount front brake calipers for maximum braking performance and allows for smaller 310mm front brake rotors resulting in reduced unsprung weight and improved handling
-Vertically stacked twin headlights provide increased light intensity, improved light distribution and match the elegant flow of the new Hayabusa styling
-LED taillight utilizes a double lens structure with a clear inner lens and a red outer lens for maximum visibility and a high quality finish

sumber :

gambar>>>bikewalls.com

spec>>>motorcyclesdesign.blogspot.com/…/2010suzukihayabusa-gsx1300r.html

HONDA VFR 1200



Spec 2010 :

Engine Type: 1237cc liquid-cooled 76° V-4
Bore and Stroke: 81mm x 60mm
Compression ratio: 12.0:1
Valves: SOHC; four valves per cylinder
Induction: PGM-FI 44mm throttle bodies
Ignition: Digital electronic
Transmission: 6-speed (VFR1200F) / Six-speed automatic with two modes and manual mode (VFR1200F with Dual Clutch Automatic Transmission)
Final Drive: Shaft
Suspension
Front: 43mm; 4.7 inches travel
Rear: Pro Arm single-side swingarm with Pro-Link® single gas-charged shock; 5.1 inches travel
Brakes
Front: Dual 320mm discs, CBS 6-piston calipers with ABS
Rear: Single 276mm disc, CBS two-piston caliper with ABS
Tires
Front: 120/70 ZR17 radial
Rear: 190/55 ZR17 radial
Wheelbase: 60.8 inches (1545mm)
Rake: 25-deg
Trail: 101.0mm (4.0 inches)
Seat Height: 32.1 inches (815mm)
Fuel Capacity: 4.9 gallons
Color: Candy Red
Curb Weight: 591 lbs (VFR1200F) / 613 lbs (VFR1200F with Dual Clutch Automatic Transmission)*
*Includes all standard equipment, required fluids and full tank of fuel–ready to ride.

sumber :

gambar>>>bikewalls.com

spec>>>www.dancewithshadows.com/…/hondavfr1200-f-launched-specifications-and-photo-gallery/

Well bakal seru pastinya tahun 2010 akan menjadi ajang siapa yang tercepat di jalan raya kita tunggu aksi saja ketiganya,,

Author: ciel92

saya mau berbagi info all about motorcycle so mampir di sini ya

29 thoughts on “HONDA VFR 1200…SIAP TANTANG BUSA DAN ZX-14R!!!2010 spec,,”

  1. Teman2 yang senang Honda 1200 Fvr, bukan saja desainnya yang ELEGANT tapi mesin nya benar-benar smooth kaya angin. Honda 1200 Fvr dirancang khusus untuk sport touring, jadi cocok untuk jalan halus, sepi, seperti Ke Banyuwangi dan lanjut Bali contohnya. Seteleh saya mengendarai Honda Fvr ini, benar-benar cocok untuk saya gayanya si Honda ini priyayi, tapi punya power kaya Garuda bro! salam, Bagoes

    1. mmg bner bro,,,tpi klw soal kencang dan ketahan mesin masih honda,,,
      untuk pabrikan sebesar honda bwat motor kencang itu mah gampang,,,
      tapi honda gk terlalu brpatok sama kecepatan,,,
      honda bener brpatok di kecepatan tu di motoGP..

  2. ini topiknya kan ngadu kecepatan,,, koch jadinya ke apalah itu!!!! gua kagak ngerti,,, dari hyperbike sampai tahun 2012 nanti masih hayabusa yang ngeraja,,, gua akuin tuh,, meskipun gua penggemr zx14r!!! tapi kalo VFR apa FVR itu gua ga taw yng bener namanya,,,, menurut gua no.3 dulu ya,,, sebelum nanti gua cari taw informasi loe,,,,,

  3. walaupun CCnya gede.
    tapi Body dari Honda VFR 1200R tetep futuristik and I Like It.
    dibandingkan dg Hayabuza & Kawasaki ZX-14 R,menggunakan body yg super Gede+ga Futuristik bgt.
    tapi dalam urusan Power n Engine ttp menang Kawasaki ZX-14 R.

  4. Hey! This is kind of off topic but I need some guidance from an established blog. Is it tough to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty fast. I’m thinking about creating my own but I’m not sure where to start. Do you have any ideas or suggestions? Thanks

    1. Thank…to begin make a colorfull your own blog just write whats do you think about something is interesting for your self..happy writings

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s